Data Analytics

Mojca Gros, Žiga Vaupot

Essbase kocke v oblaku

Mojca Gros, Žiga Vaupot
Qubix d.o.o.

Kmalu...


Informacije o predavanju

Jezik / Language: SLO


O Avtorju

Mojca Gros je vodilni svetovalec za področje poslovne analitike v podjetju Qubix. Z razvojem rešitev poslovne analitike se ukvarja zadnjih 15 let. Zadnjih nekaj let dela kot vodja projektov in svetovalec na projektih v Sloveniji in tujini.

Kot Oracle Business Intelligence Certified Implementation Specialist, uporablja na svojih projektih predvsem Oraclova orodja, kot so Oracle Business Intelligence, Oracle Data Visualization in Oracle Analytic Cloud.

Žiga Vaupot je po izobrazbi informatik in deluje na področju informacijskih tehnologij že več kot 25 let. Praktično vso svojo profesionalno kariero je tako ali drugače povezan z Oraclom. Zadnjih 8 let se posveča predvsem poslovni analitiki in razvoju rešitev s tega področja. Ima pridobljen certifikat Oracle Business Intelligence Certified Implementation Specialist. Kot predavatelj redno sodeluje na srečanjih Oracle uporabnikov v ožji regiji in je avtor tečaja Oracle Analitycs Cloud, ki se izvaja v okviru Oracle Partner Academy.

Žiga vodi podjetje Qubix v Sloveniji, ki je sicer del skupine Qubix Intl. s sedežem v Veliki Britaniji in ki deluje še v ZDA, Avstraliji in Indiji. Je tudi član IO SIOUG.