Database development

Zoran Tica

Kreiranje QR kodov iz Oracle podatkovne baze

Zoran Tica
ZT-TECH
Na predstavitvi želim predstaviti postopek kreiranja QR kodov neposredno iz Oracle podatkovne baze z uporabo izključno PL/SQL programske kode.
Predstavil bom zgodovino razvoja QR kodov, terminologijo, korake priprave in transformacije podatkov, matematične metode, uporabljene pri določenih korakih ter način, kako sem vse to implementiral v PL/SQL programski kodi. Takšna rešitev se je izkazala uporabna, ker za kreiranje QR kodov niso potrebna nobena dodatna zunanja orodja ali tehnologije, LE PL/SQL znotraj Oracle podatkovne baze.

Informacije o predavanju

Jezik / Language: SLO


O Avtorju

Zoran Tica je poslovni analitik, načrtovalec informacijskih sistemov in podatkovnih baz in razvijalec z več kot 25 let izkušnje iz področja informacijskih tehnologij. Specializiral se je za Oracle podatkovno bazo, PL/SQL, Oracle Forms, Oracle Application Express (APEX), Java. Kot analitik, načrtovalec in razvijalec se je udeležil različnih projektov v Sloveniji in Bosni in Hercegovini iz področja zavarovalništva, socialnih transferjev, ERP (enterprise resource planning). Certificirani je OCP (Oracle Certified Professional) za Advanced PL/SQL, Oracle Forms in Java SE.