Robert Korošec

Oracle OCI je naslednja generacija podatkovnega centra

Robert Korošec
Oracle

Oracle OCI (Oracle Cloud Infrastructure) je v osnovi avtomatiziran podatkovni center v oblaku. Oracle OCI omogoča običajne IT storitve kot so diskovni prostor, procesorska moč, mrežne storitive (DNS, NTP, požarni zidovi, usmerjanje prometa) ampak na avtomatiziran način, kar pomeni, da je vzpostavitev celotne infrastrukture programsko vodena, ponovljiva in brez neposredne možnosto človeških napak.

Oracle OCI omogoča monitoring , kreiranje pravil za proženje ob nekem dogodku in avtomatizirano obravnavo dogodka v obliki brestrežniških ""Fn"" funkcij. Podoben avtomatiziran postopek se uporablja za baze podatkov, Big Data, Kubernetes, Data science, Streaming in analitiko v oblaku.Druga pomembna karakteristika vsakega podatkovnega centra je mrežna povezljivost. Na predavanju bo predstavljenih več možnosti povezav do Oracle OCI oblaka, od dostopa preko javnega interneta z VPN storitvijo ali lastne Fastconnect povezave, do integracije z ostalimi oblaki, na prvem mestu povezave med Oracle OCI in Microsoft Azure.


Informacije o predavanju

Jezik / Language: ENG


About author

Robert Korošec je začel z verzijo Oracle 7.2 in je od 1999 je zaposlen v podjetju Oracle Software, kjer je delal kot svetovalec za Oracle baze podatkov in Oracle Exadata sisteme. V zadnjem času deluje na področju Oracle Cloud platforme, primarno na področju Autonomous Database za DWH, prediktivne analitike ter BigData analizo podatkov.

  • # Oracle
  • # OCI