Sergej Rožman

Neprekinjeno poslovanje na odprtokodni način

Sergej Rožman
ABAKUS plus d.o.o.

Tokrat bomo prikazali odprtokodni pristop zagotavljanja visoke razpoložljivosti strežniške infrastrukture. Odprtokodni pristop omogoča lokalno replikacijo katerihkoli zbirk podatkov, informacijskih storitev in tudi celih (virtualnih) strežnikov.

Odprtokodni pristop omogoča še mnogo več. Vse zgoraj našteto lahko precej enostavno in skoraj brez omejitev repliciramo tudi na večje razdalje. Ob tem nam sicer pogosto pridejo na misel lastniške rešitve, kot so Oracle DataGuard in dodatno licencirane replikacije SAN diskovnih polj, kar pa pogosto prinaša kup tehničnih in še več administrativnih omejitev.

Za konec bomo izvedli premik delujočega virtualnega strežnika (live migrate) med geografsko ločenima lokacijama, med katerima poteka ASINHRONO zrcaljenje diskov prek razmeroma počasnega komunikacijskega kanala.


Informacije o predavanju

Jezik / Language: SLO


O Avtorju

Sergej Rožman je diplomiral iz elektronike in magistriral iz telekomunikacij na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Glavna področja njegovega dela v podjetju Abakus so: Linux (od l. 1995), sistemi visoke razpoložljivosti (od l. 1990), Oracle podatkovne baze (od ver. 7.1.5), planiranje in proizvodnja strežnikov in SAN sistemov za shranjevanje podatkov, v zadnjem času CEPH.

  • # Database
  • # Opensource