Andrej Kreuh

Multipraktik - spremljanje podatkov, nadzor in preprečevanje vdorov

Andrej Kreuh
Kopa d.d.

McAfee Database Activity Monitoring (DAM) nadzira vse posege v podatkovne zbirke in preprečuje zunanje, interne in med-bazne grožnje ter med drugim omogoča pregled nad celotno aktivnostjo v podatkovnih bazah.

Prav tako samodejno zaznava podatkovne zbirke v omrežjih, kjer s pomočjo posebne senzorske tehnologije opravlja varnostno skeniranje in o dogajanju neprestano pošilja informacije osrednji konzoli. Pri tem zaznava in nadzira vse uporabnike, povezane z zbirkami, kdo so, kaj izvajajo, kaj vidijo in ali delujejo znotraj varnostnih pravil. Strežnik z McAfeejevo programsko opremo lahko lokalno nadzira vse zaščitene podatkovne baze in v realnem času opozori oziroma uniči vsako potencialno zlonamerno aktivnost, poleg tega pa zna blokirati tudi napade na neposodobljene podatkovne baze. Ena glavnih prednosti DAM-a je sicer njegova prilagodljivost, saj uporabnikom omogoča kreiranje lastnih pravil, nudi pa tudi podporo širokemu spektru podatkovnih baz (Oracle, MySQL, Microsoft SQL Server, Teradata, IBM DB2 LUW, Sybase ASE).


Informacije o predavanju

Jezik / Language: SLO


O Avtorju

Andrej Kreuh že vrsto let deluje kot svetovalec in izvajalec na IT projektih v slovenskih in mednarodnih podjetjih s področja izgradnje podatkovnih centrov.
  • # Database
  • # Security