Mojca Gros in Žiga Vaupot

Oracle Analytics: Tips & Tricks

Mojca Gros in Žiga Vaupot
Qubix Slovenija

Oracle Analytics je v rekordnem času prestal transformacijo iz "okostenelega" orodja za poslovno obveščanje, OBIEE, v moderno, zrelo in celovito analitično platformo, ki deluje v oblaku ali na uporabnikovem strežniku.

Nove funkcionalnosti se vgrajujejo na mesečni osnovi, in le te je prav težko slediti. Pa naj gre za področje vizualizacije podatkov, priprave podatkov za analize, strojno učenje ali spremembe v infrastrukturi. Z razvojem projektov se jasno srečamo z mnogimi izzivi, ki posegajo tudi na to kako načrtovati rešitve poslovne analitike. Nekaj takšnih izzivov želimo predstaviti in demonstrirati v živo tudi na letošnji MakeITWeek virtualni konferenci.


Informacije o predavanju / Information:

Jezik / Language: SLO


O Avtorju / About author

Mojca Gros je vodilni svetovalec za področje poslovne analitike v podjetju Qubix. Z razvojem rešitev poslovne analitike se ukvarja zadnjih 15+ let. Zadnjih nekaj let dela kot vodja projektov in svetovalec na projektih v Sloveniji in tujini.

Kot Oracle Business Intelligence Certified Implementation Specialist, uporablja na svojih projektih predvsem Oraclova orodja, kot so Oracle Business Intelligence, Oracle Data Visualization in Oracle Analytic Cloud.

  • # Oracle
  • # Analytic